Utvecklingsrelaterade kognitiva funktionsnedsättningar - delaktighet och lärande, del II

Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-19462

Kursen ger en fördjupning av olika perspektiv om utvecklingsrelaterade
kognitiva funktionsnedsättningar (t.ex. autism och ADHD) utifrån aktuell
forskning och beprövad erfarenhet.

Övergripande fokus är förutsättningar till delaktighet och lärande ur såväl ett individuellt som ett miljörelaterat perspektiv.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänd kurs PDG219, Utvecklingsrelaterade kognitiva funktionsnedsättningar - delaktighet och lärande, 7,5 hp, eller motsvarande kunskaper.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.  I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar  och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.