Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Utvecklingsarbete med projektledning inom hälso- och sjukvård

Kurs
Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-10566
Ansökan stängd

Kort om kursen

Att förstå, arbeta i och leda projekt är en allt vanligare uppgift och villkoren skiljer sig från den traditionellt ledda organisationen. Kommer uppdragsgivarna från olika områden med myndighetsperspektiv, företagskulturer och andra uppdragsgivare blir projektledarens roll ytterligare mångfasetterad.

Om utbildningen

Att förstå, arbeta i och leda projekt är en allt vanligare uppgift och villkoren skiljer sig från den traditionellt ledda organisationen. Kommer uppdragsgivarna från olika områden med myndighetsperspektiv, företagskulturer och andra uppdragsgivare blir projektledarens roll ytterligare mångfasetterad. Undervisningen är baserad på föreläsningar parallellt med fallstudier kopplade till identifierade behov inom hälso- och sjukvården. Studenter använder ett entreprenöriellt förhållningssätt och vetenskapliga modeller för att observera, kartlägga och analysera utvärderings- och utvecklingsarbete för respektive tillämpningsprojekt. Under arbetet med att identifiera och analysera utmaningar inom hälso- och sjukvård ska studenten interagera med hälso-, sjukvårdspersonal, forskare och experter genom en specifik innovationsprocess.

Kursen ges på halvfart och består av de två delkurserna: Utvecklingsarbete & Projektledning. Vi jobbar med teori och praktik under en hel termin.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen om minst 180 hp inom något av de hälsovetenskapliga ämnesområdena eller motsvarande. Språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.