Utvecklingsarbete 2 av lärarpraktik i Hem- och konsumentkunskap

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-29118
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

• Kursen är professionsinriktad mot ämnesdidaktik och teori i hem- och konsumentkunskap.
  • Innehållet i kursen är ett självständigt utvecklingsarbete i form av skapande av ett tematiskt undervisningsmaterial. Utvecklingsarbetet fokuserar varierande pedagogiska uttrycksformer och alla elevers möjlighet till lärande och utveckling.
  • Undervisningsmaterialet prövas i verksamhet, presenteras muntligt och visuellt samt i en vetenskaplig rapport.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat om 45 hp från ämneskurserna IKG511 Hem- och konsumentkunskap A, 15 hp; IKG512 Hem- och konsumentkunskap B,15 hp; IKG513 Hem- och konsumentkunskap C, 15 hp eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.