Utveckling av inbyggda- och realtidssystem

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-28616
Ansökan stängd

Om utbildningen

Mjukvaran till inbyggda realtidssystem interagerar ofta med systemets hårdvara. Vanligen utvecklas denna mjukvaran i språk som C för en miljö i form av ett realtidsoperativsystem eller en generell Unix / Linux-miljö.

Kursen innehåller en introduktion till inbyggda realtidssystem, programutveckling för systemen och verktyg som används för att utveckla mjukvara till inbyggda system, användning av IDE samt utveckling direkt i kommandoradsfönster med stöd av kompilator, länkare etc.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs att studenten har minst 30 hp avklarade kurser i software engineering, datavetenskap eller motsvarande, inklusive en avklarad 7,5 hp kurs i programmering (t.ex. DIT042 Objektorienterad programmering, DIT012 Imperativ programmering med grundläggande objektorientering, eller motsvarande). Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOEFL, IELTS.

Högskolepoäng, max 225 hp.