Bild
Illustration av verksamheten vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Foto: Illustration: Cecilia Lundgren
Länkstig

Utomhuspedagogik

Kurs
PDG561
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)

Kort om kursen

Utomhuspedagogik vänder sig till dig som vill arbeta eller som redan arbetar i förskola, förskoleklass, fritidshem eller skola och som är intresserad av att utveckla det pedagogiska arbetet i olika utemiljöer.

Nästa kursstart är höstterminen 2022.

Om utbildningen

Den här kursen sätter fokus på utemiljön som en arena för barns och ungas upplevelser och kompetensutveckling ur ett pedagogiskt perspektiv. Kursen lyfter speciellt fram de möjligheter som uterummet erbjuder barn och unga i deras konstruktion av kunskap och identitet. Med utgångspunkt i årets olika årstider kommer du som kursdeltagare att få möta på olika utemiljöer och pröva hur dessa kan användas som utgångspunkt för upplevelser och lärande.

Kursen är planerad att genomföras med undervisningen i olika utemiljöer i Göteborgsområdet. Undervisningen kommer huvudsakligen genomföras fredag eftermiddag och hela lördagar.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Efter studierna

Kursen kan tillgodoräknas som 7,5 hp inom det fritidspedagogiska området i grundlärarprogrammets inriktning fritidshem om du söker och har antagits dit.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader:

  • A-huset på Västra Hamngatan 25
  • B-huset på Läroverksgatan 15
  • C-huset på Läroverksgatan 5

I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.