Tyska, Språkanvändning: Modern tyska i tal och skrift II

Anmälningskod
GU-15607

Om utbildningen

Kursen omfattar ett fördjupat studium av den moderna tyskans strukturer med fokus på tillämpad syntax i skriftlig och muntlig kommunikation samt akademiskt skrivande. Du får öva din skriftliga och muntliga språkfärdighet genom egen textproduktion, analys av andras texter och praktiska övningar med fokus på språklig form. Du skriver en mindre uppsats med språk- eller litteraturvetenskaplig inriktning och övar din förmåga i akademiskt skrivande.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat på minst 22,5 hp från kursen TY1110, Grundkurs (30 hp) eller motsvarande, där delkursen Tyska, Språkanvändning: Modern tyska i tal och skrift eller motsvarande ska ingå.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.