Tyska: Litteraturvetenskap: Människan och berättandet

Anmälningskod
GU-15603

Om utbildningen

Denna kurs motsvarar delkurs 3 i grundkursen TY1110. Kursen behandlar några litteraturhistoriskt centrala verk inom tyskspråkig 1900-talslitteratur. Du får inblick i tyskspråkig litteraturhistoria samtidigt som kursen hjälper dig att hitta redskap för analys av litterära texter. Kursen undersöker framför allt hur tyskspråkig litteratur bearbetar människans historia. Särskilt fokus kommer att ligga på frågor om skillnaden mellan historieskrivning och litterärt berättande och vilken betydelse litteraturen kan ha för att förstå och analysera historiska och samtida skeenden.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet + Tyska steg 3. Eller: Tyska 3

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.