Länkstig

Textil - Kropp - Rum, fortsättningskurs

Kurspaket
SBTK2
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Bengtsfors
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25029
Tillfället är inställt

Kort om kurspaketet

Kursen riktar sig till dig som har förkunskaper på högskolenivå inom området textil-kropp-rum och som vill utvecklas ytterligare inom området. Detta paket av fristående kurser följer andra terminen på kandidatprogrammet Textil – Kropp - Rum och innebär en termins heltidsstudier.

Om utbildningen

Kursen riktar sig till dig som har förkunskaper på högskolenivå inom området textil-kropp-rum och som vill utvecklas ytterligare inom området. Detta paket av fristående kurser följer andra terminen på kandidatprogrammet Textil – Kropp - Rum och innebär en termins heltidsstudier.

Under terminen fördjupar du dina kunskaper och din förståelse för textila material och tekniker, och tillämpar dessa i ditt eget gestaltande arbete. Du undersöker olika textila tekniker utifrån olika uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum. Du får stöd i att ytterligare utveckla arbetsmetoder och reflektera kring ditt arbete, och även i att kommunicera dina val av metoder både skriftligt och muntligt. En viktig del i kursen är redovisningar, då de pågående arbetena presenteras och diskuteras regelbundet. I kursen ingår även föreläsningar och tillämpningsövningar med handledning, workshops och genomgångar. Fördjupning inom visuell gestaltning, kommunikation och teori ingår också i kursen.

Utbildningen är förlagd till HDK-Valand vid Steneby i Dals Långed. Antagning görs i mån av plats i våra verkstäder. Undervisningsspråket är svenska. Föreläsningar och handledning kan ske på engelska.

Skicka in obligatoriskt arbetsprov

För att ansöka till denna kurs är det obligatoriskt att skicka in arbetsprov. Skicka in ditt arbetsprov i SlideRoom: https://applyartsgu.slideroom.eu/#/Login

Läs om vad ditt arbetsprov ska innehålla längre ner på denna sida.

Arbetsprov för ansökan till vårterminen 2022 skickas in mellan 15 september - 22 oktober 2021.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Textil - Kropp - Rum, introduktionskurs, 30 hp, eller motsvarande

Arbetsprov

  1. Motivationsbrev som beskriver varför du vill gå den här kursen, beskrivning av ditt intresse för textil och vilka förväntningar du har (max 3000 tecken)
  2. CV (max 2000 tecken); tidigare erfarenheter och utbildning. I denna del ska du ange utbildningar du gått på, samt beskriva tidigare erfarenheter som du tycker är av vikt för din ansökan.
  3. Bilder/foton på arbeten som du gjort i textila alternativt andra material. Ange material, teknik, storlek och årtal för varje arbete. 5-10 bilder. Gör en kort beskrivning av varje arbete.
  4. Skisser, teckningar och/eller målningar 10 bilder.

Läs mer om Arbetsprov

Urval

Urvalet baseras på arbetsprov.

Så är det att plugga

Lokaler

HDK-Valands verksamhet vid Steneby har verkstäder för metall, möbeldesign och textil.

Vi uppmuntrar dig att tänka nytt, att arbeta med experimentella tekniker och material. I HDK-Valands alla verkstäder arbetar tekniker med lång erfarenhet, som kan ge dig stöd och råd i dina projekt.

Läs mer om lokaler