Teoretiska förhållningssätt till engelsk grammatik

EN2110
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-23050
Ansökan öppnar 15 september 2021

Kort om kursen

Den första delen av kursen ger en introduktion till formella teorier om grammatik. Här studeras och analyseras framför allt de grundläggande principerna för generativ grammatik samt hur dessa principer utvecklats och förändrats över tid. Den andra delen av kursen behandlar olika funktionella-kognitiva metoder för att studera grammatik, först och främst konstruktionsgrammatiken. Här läggs även fokus på analys av de grundläggande skillnaderna mellan de två metoderna.

Om utbildningen

The first part of the course provides an introduction to formal theories of grammar. Here we pay particular attention to the basic principles of generative grammar and how these principles evolved and changed over time. The second part of the course deals with different functional-cognitive approaches to the study of grammar, primarily construction grammar. In this part of the course there is special focus on understanding the fundamental differences between the different paradigms.

Behörigheter och urval

Filosofie kandidatexamen.