Tekniker för storskalig data

GU-28666
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursens mål är att fördjupa studenternas kunskaper och färdigheter inom den tekniska sidan av data science, inklusive de relevanta datamodellerna, samt lämpliga mjukvaru-och hårdvarumiljöer.

Kursen kommer att introducera aspekter av design och implementation av storskaliga data science-lösningar.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs att studenten har en examen på kandidatnivå inom något ämne, eller har minst 90 hp i datavetenskap, software engineering eller motsvarande. Specifikt krävs; Minst 15 hp avklarade kurser i programmering eller motsvarande, Samt att studenten genomgått en kurs i databaser på minst 7.5 hp (t.ex. DIT621 Databaser eller DIT032 Systematiskt datahantering). Studenten ska även ha avklarat en kurs i sannolikhetsteori eller statistik, exempelvis DIT862 eller MSG810 eller liknande. Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOEFL, IELTS.

Högskolepoäng, max 225 hp.