Teknik 1 för gymnasielärare

GU-21126
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen ger en breddning av grundläggande kunskaper i teknik. Kursen består av sex delkurser och innehåller både teoretiska och laborativa inslag som syftar till att utveckla studentens förståelse för teknikämnets bredd.

Delkurser

• Miljöteknik
  • Tekninbergreppet
  • Teknikhistoria
  • Tekniska lösningar
  • Konstruktion I
  • Ämnesdidaktik

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat på kursen LGMA10 (15 hp) ochLGMA20 (15hp) eller motsvarande. Från och med höstterminen 2021 gäller följande krav: För tillträde till kursen krävs matematik om minst 10 hp.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Efter studierna

Efter avslutad kurs förväntas studenten visa sådana ämneskunskaper som krävs föryrkesutvecklingen, inbegripet såväl överblick över kursens områden som fördjupadekunskaper inom vissa delar av dessa områden och insikt i aktuellt forsknings- ochutvecklingsarbete.