Tal-, språk- och kommunikationsutveckling och pedagogiska konsekvenser

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-19463

Om utbildningen

Med utgångspunkt i olika perspektiv behandlar kursen språkets betydelse för barn- och elevers utveckling samt hur variationer i språkutvecklingen påverkar såväl kommunikativ- såsom talspråklig förmåga. Med typisk språkutveckling som bakgrund görs jämförelser med avvikande och försenad språkutveckling. Kursen behandlar olika sätt att följa upp, kartlägga och bedöma kommunikativ och språklig utveckling liksom kompetens att formulera språkutvecklande åtgärder på olika nivåer och i samverkan med olika professioner. Vidare fokuserar kursen sambandet mellan lärandemiljö och språklig utveckling.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs specialpedagog-/speciallärarexamen, logopedexamen eller psykologexamen.

Högskolepoäng, max 225 hp.