Svenskt agrarsamhälle under 1700- och 1800-talen

GU-12752
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen behandlar det svenska agrarsamhället under 1700- och 1800-talen. Vi diskuterar det agrara samhällets särdrag, särskilt uppmärksammar vi begreppet bondeekonomi. Vi diskuterar också övergången till industrisamhället. Vilka förändringar i agrarsamhället underlättade denna? Vi ser även närmare på begreppet proto-industralisering. I vad mån är det, som ofta görs idag, meningsfullt att kalla Sverige vid 1800-talets mitt för ett u-land?

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänt resultat på HI1116 Historia, Fördjupningskurs (30 hp) eller HI4100 Historia: Fördjupningskurs 1 (20 p) eller motsvarande, eller avlagd kandidatexamen om minst 180 hp.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.