Specialpedagogik som ämne och vetenskapsområde

Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-19411

Vad anses som normalt och vad uppfattas som avvikande? Vilka faktorer
kan ha betydelse för inkluderings- respektive exkluderingsprocesser? Du
får bekanta dig med centrala begrepp, perspektiv och etiska dilemman,
både i praktisk verksamhet och i vetenskapliga sammanhang.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Genomgången obligatorisk kärnkurs i pedagogik och didaktik, lärarexamen eller motsvarande.

Arbetsprov

Förkunskapskrav:

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.  I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar  och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.