Sök till kandidat i Textil – Kropp – Rum

Denna information gäller ansökningar till konstnärligt kandidatprogram i Textil – Kropp – Rum, med start HT 2021.

Arbetsprovsinstruktioner

Ditt arbetsprov till kandidatprogrammet i Textil - Kropp - Rum ska innehålla:

1. Motivationsbrev med motivering till varför du vill gå den här utbildningen, beskrivning av ditt intresse för textil och vilka förväntningar du har (max 3000 tecken)

2. Portfolio
    Gestaltningsuppgift
    Använd frasen ” ETT OVÄNTAT MÖTE ” som utgångspunkt för ett tredimensionellt arbete. Placera arbetet i miljö alt. rum på ett sätt som du finner intressant. Fotografera detta samt detaljer. Ange material, storlek. 5–10 bilder. Komplettera med en förklarande text där du beskriver hur du arbetat och motivera dina val. Max 2 000 tecken.

Välja egna arbeten 1
    Bilder/foton på arbeten som du gjort i textila alternativt andra material. Ange material, storlek och årtal för varje arbete. 5–10 bilder. Gör en kort beskrivning av varje arbete.

Välja egna arbeten 2
    Skisser, teckningar och/eller målningar 10 bilder.

3. CV (max 2 000 tecken); tidigare erfarenheter och utbildning
    I denna del ska du ange utbildningar du gått på, samt beskriva tidigare erfarenheter som du tycker är av vikt för din ansökan. Att ha gått en förberedande konstnärlig utbildning är meriterande men inte ett krav.

Din ansökan måste vara anonym. Vänligen inkludera inte några personuppgifter i din ansökan.

Bedömning av arbetsprov

Det som bedöms i arbetsprovet är kunskaper och färdigheter i material och tekniker samt konstnärlig utvecklingspotential.

Bedömargruppen värderar även din motivation för utbildningen.

Skicka in ditt arbetsprov

Skicka in ditt arbetsprov via vårt arbetsprovsverktyg SlideRoom: https://applyartsgu.slideroom.eu.

SlideRoom stänger vid midnatt (CET) dagen för deadline av arbetsprovet. När du har skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemejl från SlideRoom.

Vi rekommenderar att du laddar upp ditt material minst 24 timmar före deadline. Det tar tid att ladda upp filer och det är ditt ansvar att slutföra din ansökan i tid.

OBS! Det är inte möjligt att skicka in arbetsprov efter att ansökningsperioden i SlideRoom har stängt.

För mer information om SlideRoom, se: Om SlideRoom.

Grundläggande behörighet

Se till att dina tidigare meriter som styrker grundläggande behörighet finns registrerade på antagning.se. Om du behöver ladda upp kompletterande dokument som styrker din behörighet gör du detta på dina sidor på antagning.se.

För mer information, klicka här.

Om du har en utländsk grund/gymnasieutbildning behöver du ladda upp betyg och rätt dokument som visar att du är behörig till de utbildningar du sökt. Alla dokument laddas upp via dina sidor på antagning.se.

För mer information om utländska betyg, se: https://www.antagning.se/sv/dina-betyg/utlandsk-gymnasieutbildning/

Om du inte har laddat upp komplett underlag kommer du att bedömas som obehörig.

Urval och antagning

Alla kompletta ansökningar bedöms av en bedömarjury som består av programansvarig och representanter från enheten som programmet tillhör.

Ett antal sökande kommer att bli kallade till intervju. Intervjuerna kommer under våren 2021 hållas online. Meddelande om du har gått vidare till intervju eller inte skickas via e-post till den e-postadress du har uppgett på antagning.se.

Din behörighet bedöms separat från ditt arbetsprov. Sökande som inte har grundläggande behörighet kan beviljas undantag om institutionen bedömer att den sökande visar förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen utan att uppfylla förkunskapskravet. Förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen kan visas genom nedanstående:

• annan relevant utbildning

• relevant yrkeserfarenhet eller annan praktisk erfarenhet

• relevanta konstnärliga färdigheter och förmågor

Viktiga datum

22 januari 2021: Ansökningsperioden öppnar

1 mars 2021: Sista dag att ansöka till programmet på www.antagning.se

8 mars 2021: Sista dag att skicka in ditt arbetsprov i SlideRoom

15 mars 2021: Sista dag att komplettera din anmälan. Kompletterande underlag laddas upp på dina sidor på antagning.se

15 mars 2021: Sista dag att betala anmälningsavgiften eller styrka avgiftsbefrielse

Mars–april 2021: Meddelande om du har gått vidare till intervju skickas ut. Den skickas till den e-postadress som du har uppgett på antagning.se

April 2021: Intervjuer genomförs