Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Sociala och politiska rörelser i Latinamerika

Kurs
LA1112
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-27203
Ansökan öppnar 15 september 2021

Kort om kursen

Kursen ger en inblick i politiska och sociala förhållandena i Latinamerika. Kursen ger dig spetskunskap om Latinamerika som kan vara ett komplement för dig som läser andra utbildningar. Kursen ges på engelska.

Om utbildningen

Kursen ger en inblick i politiska och sociala förhållandena i Latinamerika. Du får lära dig om politiska processer, institutioner och kulturer i Latinamerika och om problematiken kring det urbana och det rurala. Under kursen får du kunskap om de sociala rörelser som gör Latinamerika till en unik modell för social förändring. 

Kursen fokuserar på frågor om

  • fattigdom
  • etnicitet
  • våld
  • genus
  • religioner
  • jordbruk
  • mat och miljöproblematik.

Kursen ges på engelska.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Efter studierna

Kursen ger dig spetskunskap om Latinamerika som kan vara ett komplement för dig som läser andra samhällsvetenskapliga ämnen, ekonomi eller språk. Kursen ger också kunskaper som kan vara till nytta vid exempelvis internationell arbete, informations- och undervisningsverksamhet och inom turistnäring.

Så är det att plugga

Undervisningen

Distansundervisningen bygger på individuella uppgifter som hemtentor och ditt deltagande i kursens webbinarium. I kursen ger läraren feedback på alla dina inlämnade uppgifter för att du ska kunna utveckla ditt akademiska skrivande och dina analytiska förmågor. Filmer och filmade föreläsningar är också en del av undervisningen.