Foto: Natalie Greppi

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-15007
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Kort om kursen

Kursen vänder sig till dig som befinner dig i senare delen av ämneslärarstudierna i slöjd. Under kursen skriver du ett vetenskapligt arbete med inriktning mot slöjdämnet, slöjdläraryrket eller slöjdundervisning. Utgångspunkten är tidigare forskning inom ämnesområdet, utvärderingar och styrdokument.

Om utbildningen

Undervisningen sker i form av litteraturstudier, seminarier och handledning, enskilt och i grupp. I kursen medverkar du även som opponent och respondent i en fortlöpande peer review-process mellan kursdeltagarna. I kursen ingår ett antal campusträffar, men till största delen består kursen i självständigt arbete. Observera att kursen inte per automatik leder till behörighet som slöjdlärare.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Behörig till kursen är student med godkänt resultat från kurserna L9SL10, L9SL20, L9SL30 samt ytterligare 15 hp i slöjdämneskurser.

Högskolepoäng, max 225 hp