Slöjd 6 för lärare åk 7-9

Ansökan stängd

Kort om kursen

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig som befinner dig i senare delen av ämneslärarstudierna i slöjd. Under kursen skriver du ett vetenskapligt arbete med inriktning mot slöjdämnet, slöjdläraryrket eller slöjdundervisning. Utgångspunkten är tidigare forskning inom ämnesområdet, utvärderingar och styrdokument.

Undervisningen sker i form av föreläsningar, litteraturstudier, seminarier och handledning, enskilt och i grupp. I kursen medverkar du även som opponent och respondent i en fortlöpande peer review-process mellan kursdeltagarna. I kursen ingår cirka sex obligatoriska campusförlagda dagar. Observera att kursen inte per automatik leder till behörighet som slöjdlärare.

Föreläsningar och seminarier är förlagda till tisdagar.

Läs mer om HDK-Valand – Högskolan för konst och design här.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Behörig till kursen är student med godkänt resultat från kurserna L9SL10, L9SL20, L9SL30 samt ytterligare 15 hp i slöjdämneskurser.

Högskolepoäng, max 225 hp.