Länkstig

Slöjd 1 för lärare åk 7-9

Kurs
L9SL10
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25017
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen vänder sig till dig som vill börja studera till slöjdlärare. Kursen utgör den första delkursen i Ämneslärarprogrammets utbildning till slöjdlärare för grundskolan, men är också öppen att söka som fristående kurs för dig som vill utbilda dig till slöjdlärare på andra vägar än via Ämneslärarprogrammet.

Om utbildningen

Med utgångspunkt i slöjdens material, redskap och hantverkstekniker introduceras de studerande för skolämnet slöjd. Fokus ligger på grundläggande kunskaper om och i att säkert och ändamålsenligt hantera redskap och handverktyg. Erfarenheterna från det hantverksmässiga arbetet relateras till slöjdämnets övriga målsättningar i gällande kursplan för grundskolan, och till vad det innebär att vara lärare i en sådan verksamhet. Undervisningen sker bl.a. genom seminarier, föreläsningar, workshops och olika hantverksmässiga övningar.

Tre saker är viktiga att framhålla om kursen för dig som är intresserad av att läsa den som fristående kurs:

  • Kursen leder inte med automatik till behörighet som slöjdlärare.
  • I kursen ingår arbete i såväl mjuka som hårda slöjdmaterial.
  • Om du i första hand är intresserad av att utveckla din kompetens på hantverksområdet är detta troligen inte kursen för dig då den har ett stort och tydligt integrerat ämnesdidaktiskt perspektiv med fokus på kommande slöjdlärarroll


Observera att andra halvan av terminen ges kursen "L9SL20 - Slöjd 2 för lärare åk 7-9", andra ämneskursen för blivande slöjdlärare. Du söker båda kurserna i denna ansökningsomgång.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges i HDK-Valands lokaler i Göteborg.

Läs mer om lokaler