Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Länkstig

Skandinaviska planeringstraditioner

Kurs
KGG204
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-28319
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2021.

Om utbildningen

Syftet med kursen är att introducera olika skandinaviska planeringstraditioner ochanvändningsområden, och att förstå deras roll i utvecklingen av - och processer i -dagens fysiska planeringsverksamhet i Sverige, Danmark respektive Norge.

Fysiskplanering avser offentlig planering av land och vatten, som på denna kurs kommer attdiskuteras genom att utforska olika planeringsperspektiv, utmaningar och resultat frånolika skandinaviska regioner och genom olika tematiska nedslag. Teoretiskt fokuserarkursen på nordisk landskapsteori och moderna planeringsteorier.

Detta kombinerasmed praktiskt arbete som kommer att utöka studenternas kunskap om - och färdigheteri - olika planeringstraditioner samt lära studenterna att kritiskt reflektera över status påoch utvecklingen av dessa traditioner idag. Kursen ser främst på ett svensktsammanhang, men med utblick till Norge och Danmark.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs minst 30 hp kulturgeografi eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Rekommenderad studiegång

Kursen är obligatorisk för kandidatexamen i kulturgeografi och ingår
i vår rekommenderade studiegång i kulturgeografi med fördjupning inom
samhällsplanering

Läs mer om Rekommenderad studiegång

Efter studierna

Studier i kulturgeografi ger dig möjlighet att arbeta inom en mängd olika branscher och yrken. Exempelvis kan du arbeta som samhällsplanerare, utredare, handläggare, analytiker eller konsult, både inom den offentliga och den privata sektorn.

Så är det att plugga

Lokaler

Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1 och på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket, som är flera våningar högt och har många studieplatser.

Läs mer om lokaler