Sinnen och smakpreferens i hem- och konsumentkunskap

Grundnivå
2,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-19121

Om utbildningen

Kursen handlar om barn och ungdomars sinnesupplevelser samt preferenser för måltider i förhållande till matval, hälsa och påverkan i ett hållbart samhälle. Dessutom ges möjlighet att utveckla förståelse för individers förutsättningar att med sina sinnen uppleva en måltid. Vidare prövas sensorisk metodik som även kan användas med elever om upplevelser av smak, doft, konsistens och aptitligt utseende i samband med undervisning i Hem-och konsumentkunskap.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat om 15 hp ämneskurser i hem- och konsumentkunskap; L9HK10 Hem- och konsumentkunskap 1 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK20 Hem- och konsumentkunskap 2 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK30 Hem- och konsumentkunskap 3 för lärare 7-9, 15 hp, L9HK45 Hem- och konsumentkunskap 4 för lärare 7-9, 15 hp eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.