Sensorik och sinnesupplevelser av mat och dryck
Om utbildningen
Kursen fokuserar på hur människans sinnen fungerar och hur våra sinnesupplevelser påverkar vår uppfattning av en måltid. Kursen innefattar bland annat moment som sinnesfysiologi, perception, sensorisk analys, analys- och provningsmetodik, preferens, smakmatchning, sapere och neofobi. Teori varvas med praktiska laborationer som behandlar olika sensoriska analysmetoder samt hur mat och dryck påverkar varandra.
Behörigheter och urval
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet + Matematik B, Naturkunskap B. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2
Urval
Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).
För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)
Så är det att plugga
Lokaler
Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.
Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.