Samhällsvetenskaplig metod, kvalitativ metod

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-27950
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Kort om kursen

Hur forskar man om människors förståelse och tolkningar av sina liv? Du kommer att lära dig att generera data och att analysera och tolka material med hjälp av kvalitativa metoder som har varit mycket använda i nyare forskning.

Om utbildningen

Genom föreläsningar presenteras t. ex narrativ intervju, diskursanalys och observation och i övningsuppgifter och seminarier jobbar vi med att använda metoderna. Vi kommer även att diskutera andra nyare metoder, metodkombination och etiska dilemman i forskningen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Socionomexamen omfattande 210 hp, alternativt kandidatexamen i socialt arbete omfattande 180 hp eller kandidatexamen i annat näraliggande område. Därutöver krävs genomförd metodkurs ?Samhällsvetenskaplig metod 1? på avancerad nivå omfattande 7,5 hp eller motsvarande kompetens. För antagna till Masterprogrammet i missbruks- och beroendevetenskap (inriktning socialt arbete) 120 hp gäller Socionomexamen omfattande 210 hp, alternativt kandidatexamen i socialt arbete omfattande 180 hp eller kandidatexamen i annat näraliggande område.

Högskolepoäng, max 225 hp.