Samhällsanalys i tid och rum

Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)

Om utbildningen

Kursen syftar till att ge studenten vetenskapligt grundade kunskaper om olika sätt att sepå ekonomi och samhällsutveckling. Tre områden fokuseras särskilt i kursen:urbanisering, migration och resursfördelning. Utifrån dessa teman tränas studenten i attgenomföra självständiga analyser av samhällsutveckling i tid och rum.

Kursen innehåller föreläsningar från olika vetenskapliga discipliner, men en central delav kursen är också det arbete som är förlagt ute i staden. Genom exkursioner i stadenkommer studenterna självständigt och i grupp få samla in information om och reflekteraöver olika hållbarhetsrelaterade utmaningar. I kursen tränas studentens generiskaanalytiska förmågor såsom text- och dokumentanalys, skrivande och muntligframställan, liksom färdigheter i att samla in och reflektera över eget material.

Behörigheter och urval

Så är det att plugga

Lokaler

Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1 och på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket, som är flera våningar högt och har många studieplatser.

Läs mer om lokaler