Samarbete och konflikt i Europa: aktuell teori och forskning

Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-17660

Om utbildningen

This course lays the theoretical foundation for a broad interdisciplinary and problem-oriented approach to European integration. The aim is to increase the theoretical understanding of legal, political, economic, and social aspects of the European integration process by bringing forward different disciplinary insights and understandings of current European phenomena. The students will learn about the institutions, processes, practices and problems of European integration as well as gain an overview of, and an ability to critically reflect on and discuss, orally and in written form, current theory and research on processes of European integration. The course is based on thematic lectures, seminars and student’s presentations. During the course representatives from different academic disciplines with different approaches to European integration will participate, which gives the course a multidisciplinary character and provides students with insights into the theoretical and practical experiences of different fields within European studies.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Behörig att antas till kursen är den som har en kandidatexamen (180hp) eller motsvarande och minst 5 års dokumenterat heltidsarbete inom europafrågor i bred bemärkelse samt ett pågående heltidsarbete inom detta område. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Högskolepoäng, max 225 hp.