Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Rytmik för tidigare åldrar 2

Kurs
MVK842
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-23745
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Rytmik är en musikpedagogisk metod där musik och kroppsrörelse används för att stödja barns utveckling och lärande. Metoden kan tillämpas inom flera områden: matematik, språk, musikinstrumentspel samt som kommunikation och social träning för bebisar/småbarn och deras föräldrar tillsammans med andra barn och föräldrar i grupp. Den här kursen vänder sig framför allt till dig som är pedagog i förskolan, grundskolans tidiga årskurser, i fritidsverksamhet eller inom annan pedagogisk verksamhet och som vill använda dig av rytmik i ditt arbete med barn.

Det är den andra kursen av två och den innehåller ett fördjupat praktiskt och teoretiskt perspektiv på rytmik. Undervisningen sker i grupp. Praktiska moment varvas med litteraturstudier, seminarier och föreläsningar. Du kommer bland annat att få skapa eget undervisningsmaterial som du anpassar till din barngrupps specifika behov.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänd i kursen MVK642 Rytmik för tidigare åldrar 1.

Urval

Dokumenterad yrkeserfarenhet av pedagogiskt arbete med barn.

Så är det att plugga

Undervisningen

Vårterminen 2021 ges kursen på tisdagar kl 15-17 och innehåller 9-10 träffar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler