Rytmik för tidigare åldrar 2

GU-23745
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Rytmik är en musikpedagogisk metod där musik och kroppsrörelse används för att stödja barns utveckling och lärande. Metoden kan tillämpas inom flera områden: matematik, språk, musikinstrumentspel samt som kommunikation och social träning för bebisar/småbarn och deras föräldrar tillsammans med andra barn och föräldrar i grupp. Den här kursen vänder sig framför allt till dig som är pedagog i förskolan, grundskolans tidiga årskurser, i fritidsverksamhet eller inom annan pedagogisk verksamhet och som vill använda dig av rytmik i ditt arbete med barn.

Det är den andra kursen av två och den innehåller ett fördjupat praktiskt och teoretiskt perspektiv på rytmik. Undervisningen sker i grupp. Praktiska moment varvas med litteraturstudier, seminarier och föreläsningar. Du kommer bland annat att få skapa eget undervisningsmaterial som du anpassar till din barngrupps specifika behov.

Behörigheter och urval

Godkänd i kursen MVK642 Rytmik för tidigare åldrar 1.

Dokumenterad yrkeserfarenhet av pedagogiskt arbete med barn.

Så är det att plugga

Vårterminen 2021 ges kursen på tisdagar kl 15-17 och innehåller 9-10 träffar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och inspelningsstudior.

Läs mer om lokaler