Bild
Barn deltar i undervisning i rytmik
Länkstig

Rytmik för tidigare åldrar 2

Kurs
MVK842
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25317
Ansökan stängd

Kort om kursen

Rytmik är en musikpedagogisk metod där musik och kroppsrörelse används för att stödja barns utveckling och lärande. Rytmikmetoden kan tillämpas för utveckling inom flera kunskapsområden: språk, matematik, musikinstrumentspel samt som kommunikation och social träning för bebisar och småbarn samt deras föräldrar, tillsammans med andra barn och föräldrar i grupp.

Om utbildningen

Den här kursen vänder sig framför allt till dig som är pedagog i förskolan, grundskolans tidiga årskurser, i fritidsverksamhet eller inom annan pedagogisk verksamhet och som vill använda dig av rytmik i ditt arbete med barn. Det är den andra kursen av två och den innehåller ett fördjupat praktiskt och teoretiskt perspektiv på rytmik.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänd i kursen MVK642 Rytmik för tidigare åldrar 1.

Urval

Dokumenterad yrkeserfarenhet av pedagogiskt arbete med barn.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker i grupp. Praktiska moment varvas med litteraturstudier och seminarier. Du kommer bland annat att få skapa eget undervisningsmaterial som du anpassar till din barngrupps specifika behov. Vårterminen 2023 ges kursen på torsdagar klockan 15-17.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler

Liknande utbildningar