Religion och konst: från grottmålning till gatukonst

Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-14866
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen behandlar relationen mellan konst och religion dels från ett systematiskt perspektiv dels ur ett historiskt perspektiv. Speciell vikt kommer läggas på den rituella kontexten för religiösa konstverk. Konkreta exempel som analyseras innanför kursen hämtas från flera olika religioner och konstformer som arkitektur, bildkonst, musik och textilier.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen alternativt avslutade kurser om minst 180hp på grundnivå, varav minst 90hp med progression i något huvudområde där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska A/Engelska 5.

Högskolepoäng, max 225 hp.