Praktisk dansdidaktik för åk F-6

GU-23749
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Denna kurs vänder sig i första hand till lärare i grundskolan som vill utveckla sin förmåga att inkludera dans i sin undervisning. Kursen behandlar dansundervisning ur konstnärligt, metodiskt och jämställdhetsperspektiv. Studierna är på kvartsfart och innehåller moment som genomförs på distans.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Minst 60 högskolepoäng från lärarutbildning eller dokumenterad erfarenhet av pedagogisk verksamhet inom dans eller motsvarande.

Urval

50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom ämnet musik och 50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom lärarutbildning

Så är det att plugga

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen.

Läs mer om lokaler