Postsovjetisk litteratur: Ryska dystopier

GU-15202
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen ger insikter i litteraturens situation i det postsovjetiska Ryssland, med särskilt fokus på dystopiernas framväxt och popularitet. Du får läsa ett urval översatta texter som på olika sätt använder sig av dystopiernas språk och teman för att beskriva den ryska verkligheten. Vi ser litteraturen som ett centralt uttryck i ryskt samhällsliv, både historiskt och samtida, och använder oss av den för att bättre förstå det samtida Ryssland. Studenterna läser relevant litteraturteori och litterära analyser och diskuterar kurslitteraturen muntligt och skriftligt.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Undervisningen

Viktig tilläggsinformation inför höstterminen 2020 mot bakgrund av coronapandemin: Om undervisning och examination på campuskurs inte kan genomföras på campus kommer kursen att ges online istället.

Important additional information for the 2020 autumn semester in
connection to the corona pandemic: If teaching and examination cannot be
conducted on campus, campus courses will be offered in an online format
instead.