Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Två skådespelare spelar teater
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Perspektiv på performativitet och feministisk konstnärlig praktik

Kurs
MVK977
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15352
Ansökan stängd

Om utbildningen

Hur konstrueras och manifesteras normer och maktordningar i samhället – och i synnerhet i sceniskt konstnärligt utövande? Den här kursen riktar sig till dig som till exempel är verksam skådespelare, performancekonstnär, skådespelare, dansare, musiker, operasångare eller musikalartist, och som vill få fördjupade normkritiska och feministiska perspektiv på din konstart. Kursen ger ett teoretiskt ramverk till normkritisk/feministisk gestaltning och performativitet i ett samtida perspektiv och skapar möjligheter till vidare efterforskningar för egen fördjupning. 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av 90 hp inom konstnärligt kandidatprogram eller 90 hp inom lärarprogram med estetisk inriktning, alternativt motsvarande kunskaper och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska B.

Urval

Urvalet grundas på dokumenterad konstnärlig färdighet (CV) och ett personligt brev om varför du vill gå kursen som ska bifogas ansökan. De sökande rangordnas utifrån lärarens samlade bedömning av färdighetsnivån. Ansökan anses ej komplett utan ovan nämnda dokumentation.

Så är det att plugga

Undervisningen

Du presenterar kontinuerligt delar av din egen process kring gestaltande idéer, deltar i diskussioner och workshops och genomför en performativ framställning samt en reflekterande skrivuppgift.  

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.