Perspektiv på evidens: kvalitativa studier

EV2420
Avancerad nivå
3 högskolepoäng (hp)

Kort om kursen

Om utbildningen

Kursen vidareutvecklar teoretisk och kontextuell problematisering av evidensrörelsen inom den mängd av områden där den är verksam. I kursen ges studenterna fördjupad kunskap om hur en empirisk undersökning av metodologiska praktiker kan bedrivas utifrån ett antal vetenskapsteoretiska begrepp. Studenten övas i att analysera såväl praktiska som teoretiska implikationer av metodanvändning inom evidensbasering.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen om 180 hp eller motsvarande, eller relevant erfarenhet av arbete med evidens, kvalitetssäkring eller verksamhetsutveckling samt minst yrkesexamen eller universitetsutbildning motsvarande 120 hp.