Personcentrering i arbetsterapeutisk praxis - Filosofi och tillämpning

GU-10257
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen ges i kvartsfart och riktar sig till dig som är arbetsterapeut och som vill lära dig mer om personcentreringens filosofiska grunder, teori och praktik relaterat till olika sammanhang. Du får också lära dig om personcentrering som förhållningssätt, samt om implementering och utvärdering av personcentrering i relation till etiska, juridiska, jämlikhets-, rättighets-, och hållbarhetsaspekter. Undervisningen är uppdelad på fem kursträffar. Däremellan bygger lärandet på individuella och/eller gruppbaserade självstudier.

Om utbildningen

Vill du som arbetsterapeut lära dig mer om hur du kan tillämpa personcentrering i din verksamhet? Då är detta kursen för dig. Kursen ges i kvartsfart och riktar sig till dig som är arbetsterapeut och som vill lära dig mer om personcentreringens filosofiska grunder, teori och praktik relaterat till olika sammanhang. Du får också lära dig om personcentrering som förhållningssätt, samt om implementering och utvärdering av personcentrering i relation till etiska, juridiska, jämlikhets-, rättighets-, och hållbarhetsaspekter.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs arbetsterapeutexamen 180 högskolepoäng eller motsvarande (examensarbete 15 hp på grundnivå ska ingå)

Högskolepoäng, max 225 hp

Efter studierna

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen präglas av interaktivt och studentcentrerat lärande med individuella och gruppbaserade studieuppgifter, seminarier och en workshop som huvudsakliga lärandeformer. Föreläsningar ges i första hand som introduktion till studieuppgifter.
Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng vilket motsvarar omkring fem veckors heltidsarbete (200 timmar). Av detta utgör den schemalagda tiden nio dagar (72 timmar), vilket innebär att återstående 128 timmar är självstudier och grupparbeten. Grovt räknat handlar det alltså om att du mellan kurstillfällena behöver ägna motsvarande en veckas heltidsstudier.