Orienteringskurs i zoologisk artkunskap

GU-31201
Ansökan öppnar 19 februari 2021

Kort om kursen

Vill lära dig att känna igen de vanligaste djuren i Göteborgstrakten? På den här kursen lär du dig skilja en blåmes från en talgoxe, och en torsk från en lax. Du lär dig även var olika djur förekommer och hur de samspelar med varandra.

Om utbildningen

På denna kurs lär du sig att känna igen de vanligaste djuren i Göteborgstrakten och i vilka miljöer de förekommer. Vi går igenom både evertebrater (ryggradslösa djur) som till exempel insekter, spindlar, blötdjur och maskar, och vertebrater (ryggradsdjur) som fiskar, fåglar, kräldjur, groddjur och däggdjur.

Vi diskuterar också frågor som: Hur samspelar djuren med varandra? Är de rovdjur eller växtätare? Varför ser de ut som de gör? Hur har de anpassat sig till olika miljöer? Du kommer också att ha besökt olika biotoper och fått en inblick i olika djursamhällen.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Efter studierna

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker i form av exkursioner och föreläsningar i fält. Du har också tillgång till Naturhistoriska museets samlingar.

Lokaler

Undervisningen sker i fält enligt schema. Enstaka moment är förlagda till Zoologen (Medicinaregatan 18A).