Bild
Två studenter spelar orgel
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Orgel, introduktionskurs 1

Kurs
MVK740
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15329
Tillfället är inställt

Kort om kursen

I den här kursen lär du dig grunderna i orgelspel. Kursen vänder sig till dig som redan har grundläggande kunskaper i klassiskt pianospel samt god notläsningsförmåga.

Om utbildningen

Du kommer att få öva dig på tonbildning, artikulation, frasering, pedalspel och synkronisering av pedal- och manualspel. Du får genom kursen dessutom kännedom om enklare orgelrepertoar med inriktning på musik skriven före 1750 samt grundläggande kunskaper om orgelns konstruktion.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet grundas på en intervju där de sökandes utbildningar, meriter och erfarenheter bedöms av en lärare som rangordnar de sökande utefter sin samlade bedömning och efter eventuell ensemblesammansättning.

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen genomförs i form av undervisning i grupp och individuella lektioner.

OBS! För att kunna tillgodogöra dig kursinnehållet behöver du ha regelbunden tillgång till en orgel med pedal (kyrkorgel). Denna kurs ger inte behörighet att boka orgelrummen på Högskolan för scen och musik.

Höstterminen 2023 går kursen på torsdagskvällar.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler