Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Fem fingrar stryker känsligt över orgelns tangenter
Länkstig

Orgel för nybörjare

Kurs
MVK747
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-23743
Ansökan stängd

Om utbildningen

I den här kursen lär du dig grunderna i orgelspel. Kursen vänder sig till dig som redan har grundläggande kunskaper i klassiskt pianospel samt god notläsningsförmåga. Du kommer att få öva dig på tonbildning, artikulation, frasering, pedalspel och synkronisering av pedal- och manualspel. Du får genom kursen dessutom kännedom om enklare orgelrepertoar med inriktning på musik skriven före 1750 samt grundläggande kunskaper om orgelns konstruktion. Kursen genomförs i form av undervisning i grupp och individuella lektioner.

För att tillgodogöra dig kursinnehållet behöver du ha regelbunden tillgång till en orgel med pedal (kyrkorgel). Denna kurs ger inte behörighet att boka orgelrummen på Högskolan för scen och musik.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet grundas på en intervju där de sökandes utbildningar, meriter och erfarenheter bedöms av en lärare som rangordnar de sökande utefter sin samlade bedömning och efter eventuell ensemblesammansättning.

Så är det att plugga

Undervisningen

Vårterminen 2021 ges kursen på torsdagskvällar. 

Ramtid: 17.30-21.00.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. 

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler

Studier utomlands