Naturvetenskapliga metoder inom arkeologin

GU-12110
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen syftar till att ge en fördjupad kunskap om ett antal aktuella naturvetenskapliga metoder inom arkeologin med fokus på olika typer av ålders- och proveniensbestämningar, isotopanalyser, DNA och miljöhistoriska metoder. Kursen syftar också till att problematisera användningen av naturvetenskapliga metoder inom arkeologin. Vidare ges en orientering i XRF-teknik och hur resultat av denna kan tolkas och värderas.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs minst 60 hp inom något av huvudområdena arkeologi eller antikens kultur och samhällsliv (eller motsvarande).

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.