Foto: Cecilia Lundgren

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-29303
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

I den här kursen i naturvetenskap och teknik för lärare åk 4-6 får  du kunskap för att kunna planera, leda och utvärdera undervisning i skolan enligt gällande styrdokument. I det ingår att i naturvetenskap och teknik genomföra bedömning av elevers kunskaper i formativt och summativt syfte, inklusive betygsättning.

I kursen ingår också att urskilja och kritiskt granska naturvetenskap och teknik i relation till hållbar utveckling samt att diskutera undervisning som skapar förutsättningar för att utveckla alla elevers kunskaper. Utifrån kunskaper i ämnesdidaktik får du arbeta med utveckling av undervisning enligt Learning Study. I en annan uppgift arbetar du med elever på Universeum.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Engelska B, Matematik B, Naturkunskap A, Samhällskunskap A. Eller: Engelska 6, Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 1b / 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)