Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Två musikalsångare
Länkstig

Musikalinterpretation 1

Kurs
ML2001
Avancerad nivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25353

Om utbildningen

Kursen riktar sig till dig som har en kandidatexamen i musikal, eller motsvarande utbildning, och vill ägna ytterligare en termin åt att fördjupa dina kunskaper i sång, konstnärlig tolkning och sceniskt arbete. Under handledning väljer du ut en musikalrepertoar som du individuellt arbetar med tillsammans med sångpedagog, instuderare och regissör. I grupp tränar du genom jazzdans på olika kombinationer och enklare rörelsesekvenser med växlande dynamik, tempon och med en rumslig medvetenhet. Utöver det deltar du i rörelseträning för att bygga upp din kropps styrka, balans och rörlighet. Som en del av kursen ska du på ett stilsäkert och professionellt sätt genomföra en konsert eller musikalföreställning inför publik. Konserten eller musikalföreställningen genomförs offentligt i en av skolans konsertlokaler eller teatrar. Du ska även redogöra skriftligt för det dramaturgiska och vokaltekniska innehållet i den repertoar du valt.  

Intyg och CV som styrker din behörighet laddas upp på antagning.se i samband med ansökan. 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Dokumenterade studier om minst motsvarande årskurs 3 (180 hp) på konstnärligt kandidatprogram i musikal.  

Urval

Behöriga sökande kommer att kallas till sångprov som framförs sceniskt efter sista anmälningsdag. I provet bedöms sångteknik och skådespelarfärdigheter. De sökande rangordnas utifrån juryns bedömning av färdighetsnivåerna.

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat två teatrar, åtta studios, konsertsal, scenteknik, kostymateljé och verkstad. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.

Läs mer om lokaler