Bild
Två musikalsångare
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Musikalinterpretation 1

Kurs
ML2001
Avancerad nivå
30 högskolepoäng (hp)

Kort om kursen

Kursen riktar sig till dig som har en kandidatexamen i musikal, eller motsvarande utbildning, och vill ägna ytterligare en termin åt att fördjupa dina kunskaper i sång, konstnärlig tolkning och sceniskt arbete.

Om utbildningen

Under handledning väljer du ut en musikalrepertoar som du individuellt arbetar med tillsammans med sångpedagog, instuderare och regissör. I grupp tränar du genom jazzdans på olika kombinationer och enklare rörelsesekvenser med växlande dynamik, tempon och med en rumslig medvetenhet. Utöver det deltar du i rörelseträning för att bygga upp din kropps styrka, balans och rörlighet. Som en del av kursen ska du på ett stilsäkert och professionellt sätt genomföra en konsert eller musikalföreställning inför publik. Konserten eller musikalföreställningen genomförs offentligt i en av skolans konsertlokaler eller teatrar. Du ska även redogöra skriftligt för det dramaturgiska och vokaltekniska innehållet i den repertoar du valt.

Intyg och CV som styrker din behörighet laddas upp på antagning.se i samband med ansökan.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Dokumenterade studier om minst motsvarande årskurs 3 (180 hp) på konstnärligt kandidatprogram i musikal.  

Så är det att plugga

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler