Musik för lust och lärande i förskolan

MVKP02
Grundnivå
5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-33701

Om utbildningen

Den här kursen vänder sig till dig som arbetar i förskola, förskoleklass, fritidshem eller kulturskola och som vill lära dig hur du kan använda musik i undervisningen. Du kommer att få utforska olika metoder och verktyg som rytmikpedagogik, digitala musikpedagogiska appar och visuell grafisk framställning av arrangemang för rytmorkester. Genom arbete med bland annat ukulele och djembe tränar du dina musikaliska färdigheter. Repertoaren i kursen består framför allt av barnsånger som medför en aktiv medverkan från barnens sida.

Genom gemensamma reflektioner i gruppen utvecklar du under kursens gång olika perspektiv på exempelvis mångfald, jämlikhet och jämställdhet.

Behörigheter och urval

Lärarexamen eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen.

Läs mer om lokaler