Modernismen i engelsk och amerikansk litteratur

EN2102

GU-23056
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen ger en översikt över några av modernismens viktigaste litterära verk. Genom ett urval av representativa texter inom poesi och prosa samt lämpligt kritiskt material undersöker vi betydelsen av modernismens estetik för det litterära landskapet i Storbritannien och Amerika. Vilka problem uppstår till följd av de språkliga, formella och tematiska experiment som kännetecknar modernismen? Vilka sociala, politiska och kulturella strömningar var modernismen en reaktion på?

Om utbildningen

This course provides a survey of some of the major features of modernist literature, with appropriate strategies and interpretative models for reading representative texts of literary modernism and its aftermath. Through a selection of representative texts in poetry and prose fiction and appropriate critical material, the course will explore the impact of modernist aesthetics on the literary landscape of Britain and America; the problems arising from the formal and linguistic experimentation associated with modernism; and the social, political and cultural contexts of the wider period.

Behörigheter och urval

Filosofie kandidatexamen eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

COVID-19

På grund av pandemin har institutionen för språk och litteraturer beslutat att börja höstterminen 2021 med undervisning online. Vi planerar dock en gradvis återgång till campusundervisning under andra halvan av terminen (med början den 3 november) i enlighet med de nationella riktlinjerna för undvikande av smittspridning och i enlighet med rektors beslut. Notera att somliga kurser kanske måste ges online under hela terminen. För ytterligare information till studenter om Covid-19, se https://studentportal.gu.se/coronaviruset

Due to the pandemic the Department of Languages and Literatures has decided to start the autumn term 2021 online. However, we are planning for a controlled gradual return to campus studies during the second half of the autumn term (beginning 3 November 2021) conducted in line with national safety measures and in line with the Vice Chancellors decision. Please note that some courses may need to remain online for the entire semester. For further Covid-19 information to students, see: https://studentportal.gu.se/english/coronavirus