Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Mjukvarukvalitet och testning

Kurs
DIT635
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-28615
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen introducerar studenten till koncept och god praxis avseende kvalitetssäkring och testning inom programvaruutveckling.
Kursen har två generella teman:
(1) kvalitetssäkringens roll inom programvaruuteckling
(2) testningens roll inom kvalitetssäkring av programvara.

Kursen introducerar först begreppet programvarukvalitet. Studenten bekantar sig med begreppen kvalitets och kvalitetssäkring. De lär sig metoder och tekniker för att tillförsäkra sig kvalitet i slutprodukt (ett system eller applikation) samt för utvecklingsprocessen som helhet. Kvalitetssäkringens roll beskrivs för programvara, utvecklingsprocesser, samt för programvaruprojekt. Det förklaras hur delarna relaterar till varandra inom en organisation.

Kursen introucerar sedan testverktyg, tekniker och metoder som kan användas för att estimera kvalitet och korrekthet i programvarusystem. Kursen ger förståelse för hur dessa verktyg, tekniker och metoder kan användas in programvaruprojekt för att öka programvarukvalitet. Även en översikt av olika verifikationstekniker ges. Studenten kommer få praktisk erfarenhet av att bygga modeller för testning och använda dessa mdoeller både för testnings- och verifieringsändamål.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För att vara behörig till kursen ska studenten ha avklarat en 7,5 hp kurs i objektorienterad programmering (t.ex. DIT042 Objektorienterad programmering, 7,5 hp, eller motsvarande). Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOEFL, IELTS.

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.