Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Mjukvaruevolutionsprojekt

Kurs
DIT588
Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-18676
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Om utbildningen

Syftet med denna kurs är att bekanta studenten med situationer, aktiviteter och tekniker som är typiska för software evolution, såsom att lägga till en ny funktion eller refaktoriserakod. Vidare ska studenten lära sig att planera, implementera och reflektera om software evolution-scenarier och kvalitetsutveckling.

Grupper och lärare kommer överens om ett software evoultion-scenario som ska redovisas som ett projekt. Under kursens gång erbjuds en seriegrupp- och individuella avstämningar, och handledningstillfällen. Det kommer dessutom hållas föreläsningar och workshops för att förse studenter med metoder och kunskap om software evolution.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För och vara behörig till kursen ska studenten ha följande godkända kurser, eller motsvarande: en 7,5 hp kurs i programmering (t.ex. DIT948 Programmering), en 7,5 hp software-projektkurs (t.ex. DIT191 Agile development processes), en 7,5 hp kurs i mjukvarukvalitet (t.ex. DIT847 Mjukvarukvalitet), samt minst en av följande kurser, eller motsvarande: 7,5 hp DIT284 Requirements engineering, 7,5 hp DIT544 Advance Software Architecture, 7,5 hp DIT596 Programvaruspråksteknik för domänspecifika språk,  7,5 hp DIT848 Model-Based Testing. Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOELF, IELTS. 

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.