Miljövetenskaplig baskurs - samhällsvetenskaplig inriktning

Anmälningskod
GU-18424

Om utbildningen

Denna kurs ger en bred introduktion till miljövetenskapen vilket innebär att såväl naturvetenskapliga samt samhällsvetenskapliga inslag ingår i kursen. Kursen presenterar miljövetenskapens vidd samt dess multidisciplinära angreppssätt. Kursen läses ihop med studenter på det naturvetenskapliga miljövetarprogrammet. Den består av två delar; Allmän miljövetenskap-miljöproblem 10 hp samt Miljövetenskaplig kunskapsbildning, 5 hp.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Matematik C, Samhällskunskap A, Naturkunskap B /Fysik A och Kemi A. Eller: Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2, Naturkunskap 2 /Fysik 1 och Kemi 1

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).