Metoder för ekonomisk analys

Anmälningskod
GU-18400

Om utbildningen

Kursen ger en beskrivning av matematiska metoder och hur de tillämpas inom den ekonomiska teorin. Vidare syftar kusen till att studenterna genom att bekanta sig med ett antal matematiska metoder skall stå väl rustade för att vid ett senare tillfälle eventuellt fördjupa sina kunskaper.

NEK201 läses på fortsättningsnivå i nationalekonomi tillsammans med NEK204 Makroteori, NEK203 Mikroteori, och NEK306 International Economics and Financial Markets. Kursen kan även läsas fristående.
Kursen kan sökas som kurspaket Nationalekonomi: fortsättning, NEK20, 30hp (NEK201, NEK204, NEK203 och NEK306).

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs genomgångna kurser i Nationalekonomi, 30 hp, varav minst 15hp är avslutade.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Efter studierna

Arbetsmarknaden för nationalekonomer är god och utbildningen leder ofta till kvalificerade yrken i såväl privat som offentlig sektor. Banker, statliga myndigheter och större företag är några av de vanligaste arbetsgivarna. En annan möjlighet är att satsa på en forskarkarriär. Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Göteborgs Universitet har en bred forskningsverksamhet inom bland annat miljöekonomi, finansiell ekonomi, utvecklingsekonomi och beteendeekonomi.

Så är det att plugga

Lokaler

Större delen av Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1, men vi har också lokaler på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket, som är flera våningar högt och har många studieplatser.

Läs mer om lokaler