Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Studenter i studion
Länkstig

Medieproduktion

Kurs
JU1403
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-17100
Ansökan stängd

Kort om kursen

Den här kursen passar dig som vill lära dig mer om digital medieproduktion – en allt mer efterfrågad kompetens inom många olika yrken.
På den här kursen, som har ett tydligt journalistiskt fokus, lär du dig att producera och designa i olika format för digital publicering.

Om utbildningen

Om kursen

Utbildningen i Medieproduktion består av fyra delkurser som hänger samman med varandra:

  • att publicera –  introduktion till lagar och regler, etik och källkritik, upphovsrätt samt en del skrivandets hantverk
  • webbpublicering – utbildning i Wordpress som har utvecklats från att vara ett bloggverktyg till att bli den nya standarden för publicering på internet. I kursen ingår övningar, workshops och föreläsningar kring såväl praktisk webbutveckling i detta verktyg som användbarhet, tillgänglighet och målgruppsanalys. 
  • ljud – lär dig spela in och redigera allt från enklare intervju-poddar till mer genomarbetade produktion
  • rörlig bild – olika inspelningstekniker och berättarformer 

På kursen lär du dig bland annat bygga en professionell webbplats med Wordpress, med användarvänlighet och tillgänglighet i fokus. Du får spela in och redigera allt från enklare intervju-poddar till mer genomarbetade produktioner inom ljud och rörlig bild. Du får också en grundläggande förståelse och färdighet i produktion av rörlig bild på webben.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Rekommenderad studiegång

Kursen i Medieproduktion passar dig som vill lära dig mer om journalistiskt berättande i olika moderna och digitala former – en kompetens som efterfrågas inom många yrken idag. 

Flera av JMG:s studenter i medie- och kommunikationsvetenskap väljer kursen Medieproduktion som har fokus på praktiska kunskaper.

Efter studierna

Kursen ger praktisk kunskap och kompetens som efterfrågas inom många olika yrken, såsom journalist, kommunikatör, lärare och andra där du behöver kunna producera och designa i olika format för digital publicering.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker i huvudsak genom föreläsningar, workshops och övningar, såväl individuella som i grupp.

I kursen ingår moment som bygger på att studenten har tillgång till egen dator (laptop) samt smartphone eller läsplatta. Institutionens möjligheter att låna ut sådana är begränsade. I kursen ingår också moment som kräver tillgång till eget webbutrymme med WordPress installerat.

Lokaler

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) ligger endast några minuters promenad från Linnéplatsen och Slottsskogen. Det mesta av undervisningen sker på Campus Linné i det moderna
Mediehuset med teknisk utrustning som har hög standard och i det anrika Annedalsseminariet.