Maten, sinnena och det sensoriska språket

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-19105
Tillfället är inställt

Maten, sinnena och det sensoriska språket ? Sätt ord på smaken!

Älskar du mat och dryck? Har du svårt för att sätta ord på vad dina sinnen uppfattar? Gå en distanskurs i sensorisk analys och lär dig mer om hur dina sinnen fungerar och hur forskare och företag tar fram sensoriska beskrivningar och smakprofiler för sensorisk marknadsföring.
Kursen kommer att ge dig insikt i hur dina upplevelser påverkas av tidigare erfarenheter, attityder och dina unika sinnens förmåga. Du får möjlighet att fördjupa dig i en livsmedelsprodukt och dess sensoriska profil med hjälp av sensoriska analysmetoder.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Matematik B, Naturkunskap B. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.