Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Maten i samhället

Kurs
IKG120
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-19107
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Om utbildningen

När man ger råd om kost eller planerar mat och måltider till individer eller grupper av människor är det viktigt med kunskap om de människor som man ska hjälpa eller planera för. Vilka värderingar och föreställningar kring mat finns och vad påverkar vad vi väljer att äta?

I kursen behandlas mat och måltider som kulturell och social företeelse; hur matkulturen påverkas av förutsättningar och förändringar i samhället, såväl geografiskt som historiskt. Vidare belyses matens betydelse för identitet och olika förhållningssätt till mat och måltider till exempel utifrån religiösa och etiska aspekter. I kursen ingår även tillämpning i kök kring historisk mat i Sverige, religion samt mat och migration.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Matematik B, Naturkunskap B. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.  


Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.