Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Livsmedelskemi och Näringsbiokemi

Kurs
IKG121
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-19106
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Om utbildningen

Kursen ger förståelse för hur struktur och funktion hänger ihop rörande våra näringsämnen och deras omsättning. Den ger en bra grund för kommande kurser under utbildningen (t ex näringslära).

Den första delen av kursen utgår från ämnesområdet organisk kemi och behandlar grundläggande egenskaper hos de organiska molekyler som kroppen består av som möjliggör deras funktion.

Den andra delen berör ämnesområdet biokemi och behandlar de olika processerna i kroppen som våra näringsämnen ingår i och hur dessa processer hänger ihop.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Matematik B, Naturkunskap B. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.  


Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.