Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Litteraturvetenskap, Fortsättningskurs

Kurs
LV1212
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-24503
Ansökan stängd

Om utbildningen

På den här kursen får du en introduktion till litteraturvetenskapliga teorier och metoder. I en specialisering fördjupar du dig inom ett ämnesområde och läser aktuell forskning på området. Utifrån specialiseringen får du sedan i en uppsatskurs lära dig att genomföra och presentera en litteraturvetenskaplig undersökning. Vi fördjupar oss också i litterära klassiker och problematiserar samtidigt klassikerbegreppet och frågor kring kanon och litteraturhistorieskrivning.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänt resultat på Litteraturvetenskap, grundkurs, 30 hp eller motsvarande kunskaper.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Vi ger dig en grundläggande bildning och kunskap om litteratur men också en textanalytisk verktygslåda som är användbar vad du än väljer att arbeta med. Vi studerar skönlitteraturen som konst och som en källa till kunskap om mänskliga och samhälleliga förutsättningar. Kurserna vänder sig till dig som funderar på ett arbetsliv inom kultur- eller informationssektorn där det ställs höga krav på läsförståelse, skrivfärdighet, språkkänsla och vetenskapliga förhållningssätt.

Kurser i litteraturvetenskap ges på grund- och avancerad nivå där ämnet kan utgöra huvudområde för kandidat-, magister- och masterexamen. Rekommenderade studiegångar finns: https://www.gu.se/studera/hitta-utbildning/rekommenderade-studiegangar-…

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen har olika undervisnings- och examinationsformer för att du som student ska kunna tillgodogöra dig kursens innehåll på bästa sätt och träna på de färdigheter och förmågor som är formulerade i kursens mål. I kursplanen framgår kursens undervisnings- och examinationsformer. 

Lokaler

https://gu.se/humaniora/om-oss/vara-lokaler-pa-humanisten