student i bibliotek

Litteraturfördjupning för master inom vårdvetenskapens huvudområde

Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-10456
Ansökan stängd

Kort om kursen

Detta är en fristående kurs för dig som vill ta en masterexamen inom vårdvetenskap

Om utbildningen

I denna kurs kan du fördjupa dig i ett valfritt problemområde inom omvårdnad, radiografi eller vårdpedagogik. Kursen består av egna litteraturstudier. Du genomför en systematisk litteratursökning i relation till problemområdet och bearbetar litteraturen under handledning. Resultatet redovisas i en skriven rapport. Kursen är särskilt tänkt som fördjupning inför eller i samband med examensarbete för master.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen inom vårdvetenskapens huvudområden samt kurser på avancerad nivå om minst 45 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska A.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Egna litteraturstudier