Lingvistik: grammatik och semantik

Ansökan stängd

Kort om kursen

Om utbildningen

Funderar du över hur språk är uppbyggda och hur vi producerar och uppfattar språk? Är du intresserad av språklig betydelse och av hur vi använder språket?

Kursen LI1501, Grammatik och semantik, ger en introduktion till hur språklig struktur och betydelse kan analyseras. Inom grammatiken får du lära dig hur ord, fraser och meningar är uppbyggda och hur grammatiska regler kan formuleras. Semantikdelen av kursen fokuserar på olika aspekter av betydelse. Vi kommer bl.a. att diskutera olika sätt att definiera betydelse för ord och meningar samt hur ord kan kategoriseras utifrån betydelse snarare än grammatisk funktion.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).